Alkohol te lahko potegne še globlje

  • is-v3
  • is-v4
  • is-w1
  • is-web
  • is-tv
  • is-kartica

ALKOHOL NI DOBRA IZBIRA ZA REŠEVANJE STISKE

V času epidemije koronavirusa se je zaradi tesnobe in osamljenosti povečala uporaba alkohola med mladimi. To dejstvo je pokazala spletna raziskava, ki jo je izvedlo Združenje DrogArt in ki je pokazala podobne rezultate kot raziskava na evropskem nivoju. Delo DrogArtovega programa Izberi sam, katerega namen je zmanjševanje škodljivih posledic alkohola med mladimi, je bilo zaradi ukrepov za omilitev epidemije precej okrnjeno, saj je osredotočeno predvsem na informiranje in svetovanje v nočnem življenju ter v okviru izobraževalnih ustanov.

Zato smo aktivnosti programa udejanjali preko drugih kanalov, predvsem pa želeli opozoriti mlade, da alkohol ne bo rešil, temveč kvečjemu poglobil njihove stiske, in naj se v primeru stiske obrnejo na svetovalce programa Izberi sam. Pripravili smo zanimivo kreativno zasnovo, s katero smo v prvem valu epidemije ozaveščali predvsem na zunanjih mestnih plakatih ter v času, ko so se odprli lokali, tudi v lokalih. Zelo smo bili aktivni na družbenih omrežjih, kjer smo z različnimi aktivacijami želeli mladim vzbuditi zaupanje. V jesenskem valu epidemije so se naše aktivnosti preselile tudi na televizijo z animiranim TV-spotom, decembra pa smo bili z animacijo prisotni tudi na digitalnih plakatih v središču Ljubljane. Veliko smo sodelovali tudi z medijskimi hišami, ki so naša sporočila prenesle v obliki novinarskih prispevkov.

 

Elementi kampanje: mestni plakati Tam tam, A3 plakati v lokalih, družbena omrežja, animirani TV-spot, digitalni citylighti, odnosi z mediji

 

Naročnik: Združenje DrogArt

Vodja projekta: Tanja Rudolf Čenčič

Idejna vodja in tekstopiska: Simona Kepic

Oblikovalka: Maja Krisper

Animator: Maks Bernard, New Dimension