After taxi 2020

  • at zunaj v2
  • at zunaj
  • at-20__disecka
  • at-20_kupona
  • AT-comp-fb
  • AT-comp

Alkohol je velika ovira na poti

Tudi v letu 2020 smo v okviru projekta After taxi ozaveščali o nezdružljivosti alkohola in vožnje. Čeprav je bilo nočno življenje zaradi epidemije Covid-19 opazen del leta okrnjeno, pa se (sodeč po različnih raziskavah) konzumacija alkohola ni zmanjšala. Zaradi večmesečnega zaprtja javnega življenja se je število nesreč, povzročenih zaradi uporabe alkohola, sicer malce zmanjšalo, še vedno pa je bilo na cestah veliko ljudi, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V mesecih, ko so bili lokali in nočni klubi odprti, smo kot vsako leto udeležencem nočnega življenja delili kupone After taxi za subvencionirano vožnjo s taksijem domov, v mesecih, ko je nočno življenje zastalo, pa smo poskrbeli za močnejše ozaveščanje. Ob koncu leta so naši obcestni (city light) plakati na treznost opozarjali voznike, izkoristili pa smo tudi povečano gledanje televizije in izdelali ozaveščevalni TV-spot. Posodobili smo spletno stran, aktivno ozaveščali na družbenih omrežjih, voznikom pa smo delili tudi ozaveščevalne dišeče obešenko za avtomobile.

 

Elementi akcije: plakati city light, TV-spot, spletna stran www.aftertaxi.si, družbena omrežja, kuponi After taxi, ozaveščevalni give-away

 

Naročnik: Agencija za varnost prometa

Vodja projekta: Tanja Rudolf Čenčič

Idejna vodja in tekstopiska: Simona Kepic

Oblikovalka: Maja Krisper

Animator: Maks Bernard (New Dimension)